Civic Tools is de website met praktische kennis en tools voor professionals die initiatieven mogelijk willen maken met civic crowdfunding. Deze website is gelanceerd in het kader van een onderzoek dat wordt uitgevoerd door de Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool van Rotterdam in samenwerking met Voor je Buurt en GoodUp. Dit onderzoek wordt gefinancierd door SIA RAAK. Op deze pagina presenteren wij de organisaties en de onderzoekers, tevens de auteurs van Civic Tools.

Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Corporate Governance & Leadership, doet onderzoek naar de rol van professionals in finance & accounting en naar nieuwe instrumenten die zij gebruiken. Dit doet zij samen met de opleidingen in finance & accounting in het +FinanceLab. Als zodanig is het lectoraat onderdeel van de speerpunten Ondernemerschap en Urban Management. Vanuit het lectoraat werkten aan deze monitor mee:

Peter van der Torre, projectleider onderzoek en docent-onderzoeker opleiding Bedrijfseconomie Hogeschool van Amsterdam
Ezrah Bakker, docent-onderzoeker opleiding Bedrijfseconomie Hogeschool van Amsterdam
Frank Jan de Graaf, lector Corporate Governance & Leadership
Valerie Legters, student bedrijfseconomie, als afstudeerder betrokken in 2017
Maritta Zijp, studentonderzoeker

Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Urban Management, richt zich op grootstedelijke vraagstukken. Thema’s hierbinnen zijn Inclusieve gebiedsontwikkeling, Collaboratief ondernemen en Sociale en economische participatie.

Marie Morel, onderzoeker en docent
Stan Majoor, Lector coördinator Grootstedelijke vraagstukken

Hogeschool van Rotterdam, Expertisecentrum maatschappelijke Innovatie (EMI) is een aan Rotterdam Zuid verbonden netwerkorganisatie die werkt aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken op het gebied van wonen, werken, zorg & welzijn en onderwijs emiopzuid.nl. Verder zie ik dat mijn naam verkeerd is geschreven (zie handtekening mail).

Gert Jan van der Maas, programmaleider Sociaal ondernemerschap

Voor je Buurt (www.voorjebuurt.nl) is het grootste crowdfunding- en crowdsourcingorganisatie en expertisecentrum voor lokale maatschappelijke initiatieven in Nederland. Via Voor je Buurt kunnen initiatiefnemers donaties (crowdfunding) en kennis, hulp en materiaal (crowdsourcing) werven. Voor je Buurt werkt samen met en adviseert lokale overheden, fondsen en bedrijven om crowdfunding op lokaal niveau succesvol in te zetten.

Martijn Arnoldus, directeur en mede-oprichter Voor je Buurt
Aster van Tilburg, directeur en mede-oprichter Voor je Buurt
Danielle Gouman, crowdfundingadviseur Voor je Buurt
Mirjam van ’t Slot, crowdfundingadviseur Voor je Buurt

GoodUp

Bart Lacroix, oprichter en directeur GoodUp